میزان پارامتر SAR گوشی های هوشمند بازار سال 2022

 

شاید تاکنون با اصطلاحی به نام نرخ جذب یا پارامتر    SAR (فاکتور اس ای آر) گوشی های هوشمند برخورد کرده باشید. پارامتر میزان جذب موبایل چیست؟ و چه تاثیری بر سلامتی انسان دارد؟ اما اگر می‌خواهید بدانید که کدام گوشی‌ها کمترین میزان امواج و تشعشعات خطرناک برای سلامتی‌تان را دارند، ادامه این مطلب را با ما همراه باشید. علاوه بر پاسخ پرسش‌های فوق از مقدار SAR تشعشعات گوشی های هوشمند موجود در بازار هم شما را مطلع می‌کنیم. با اطلاعات جداول ای مطلب، می‌توانید بهترین گوشی از نظر امواج موبایل، مضرترین و خطرناک ترین گوشی ها از نظر تشعشع را شناسائی کنید.

به طور متوسط 70 درصد بدن ان??سان از آب تشکیل شده که از این مقدار، 60 درصد آن درون سلول‌های بدن قرار گرفته و مابقی هم به صورت مایع در بدن انسان در حال گردش است.

مولکول‌های آب پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای جذب تشعشعات را دارند. بنابراین استفاده از هر وسیله‌ای با امواج الکترومغناطیسی می‌تواند برای انسان خطرناک باشد. مطالعات جدید نشان داده که هر چه تشعشعات بیشتری جذب بدن حیوانات شود احتمال آسیب به DNA و ابتلای آنها به تومورهای سرطانی بیشتر وجود دارد.

پارامتر SAR در موبایل به چه معناست؟

هر دستگاه ارتباطی برای فعالیت در شبکه بی‌سیم GSM نیازمند یک فرستنده و گیرنده رادیویی است. این گیرنده و فرستنده باید به گونه‌ای طراحی شود که وقتی در کنار بافت بدن انسان قرار می‌گیرد، انرژی ناشی از فرکانس رادیویی آن به بدن آسیب نرساند. بنابراین میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه و نرخ جذب آن (SAR) بسیار اهمیت دارد.

به همین دلیل نهادهای نظارتی، استاندارد جدیدی با نام نرخ جذب ثابت یا Specific Absorption Rate که به اختصار SAR نامیده می‌شود را تدوین کردند. SAR معیاری برای اندازه‌گیری میزان جذب انرژی در واحد جرم توسط بدن انسانی است که در معرض میدان الکترومغناطیسی و فرکانس‌های رادیویی قرار می‌گیرد.

البته این معیار برای جذب سایر انرژی‌ها مانند انرژی فراصوت توسط بافت بدن نیز به کار می‌رود. به بیان دقیق‌تر SAR به میزان جذب تشعشعات هنگام قرار گرفتن در معرض امواج بین 100 کیلوهرتز تا 10 گیگاهرتز گفته می‌شود.

اهمیت اندازه‌گیری پارامتر SAR گوشی های هوشمند و میزان تشعشعات موبایل

سازمان FCC آمریکا برای تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند، دستورالعمل‌ها و استاندارهای لازم برای اندازه‌گیری فرکانس رادیویی و تشعشعات گوشی موبایل را تعریف کرده است. بر این اساس میزان SAR تعیین‌ شده برای گوشی‌های هوشمند نباید از 1.6 وات بر کیلوگرم بیشتر شود. همچنین اتحادیه اروپا حداکثر مقدار مجاز نرخ جذب را برابر 2 وات بر کیلوگرم در نظر گرفته است.

در همین رابطه بسیاری از شرکت‌های سازنده میزان نرخ جذب سر و بدن گوشی‌های هوشمند را منتشر و در اختیار کاربران خود قرار داده‌اند. البته این مقادیر حداکثر میزان تشعشعات گوشی همراه و مقدار SAR گوشی ها بوده و بدیهی است هر چه فاصله کاربر از آنتن‌های مخابراتی کمتر باشد این اعداد کمتر خواهد بود.

آیا گوشی‌های هوشمند با مقادیر SAR پایین ایمن هستند؟

در این رابطه تصور غلطی در میان کاربران وجود دارد که استفاده از گوشی‌هایی با مقدار SAR پایین یا کمترین SAR، قرار گرفتن کاربران در برابر امواج رادیویی (میزان امواج موبایل) را کاهش می‌دهد. پارامتر SAR گوشی معیار مهمی برای اندازه‌گیری بیشترین انرژی منتشر شده از یک گوشی هوشمند است. اما شرکت‌های سازنده اطلاعات کافی از میزان یکنواختی سیگنال رادیویی منتشر شده توسط گوشی‌های موبایل را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.

در واقع امواج الکترومغناطیسی به صورت یکنواخت منتشر نشده و به همین دلیل میانگین انرژی جذب شده توسط حجم مشخصی از بافت‌ بدن انسان به عنوان پارامتر میزان جذب موبایل در نظر گرفته می‌شود.

همچنین باید به این نکته توجه داشت که میزان تأثیر امواج رادیویی و میزان امواج گوشی بر سلامت انسان هنوز معلوم نشده است. بنابراین نمی‌توان پارامتر SAR گوشی های هوشمند را به عنوان معیار دقیقی برای ضرر کمتر و یا بیشتر بر روی بدن انسان در نظر گرفت. مطمئن‌ترین راه، استفاده از هندزفری و یا اسپیکر گوشی در هنگام مکالمه است.

چگونه میزان SAR گوشی شما محاسبه می شود؟

در مورد بررس? روش های اندازه گ?ری نرخ جذب و?ژه باید گفت که تولید کنندگان مختلف روش های متنوعی جهت اندازه‌گیری پارامترSAR گوشی دارند. برخی از آنها مقدار SAR گوشی را در حالتی اندازه گیری می‌کنند که تلفن همراه 2 سانتی متر از بدن فاصله دارد. برخی دیگر نیز در حالتی که این فاصله تنها 25 میلی متر است نرخ SAR را محاسبه می‌کنند.

جهت آزمایش و اندازی‌گیری معیار SAR از مدل‌ها و ماکت‌های استاندارد با اندازه واقعی بدن انسان استفاده می‌شود. این ماکت‌ها با مایعاتی پر شده تا شبیه‌ترین حالت به بافت‌ بدن انسان را داشته باشند.

در آزمایش اندازه گیری پارامتر SAR گوشی، دستگاه را در حالت‌های مختلفی که یک انسان ممکن است از آن استفاده کند، قرار داده شده و آزمایش در زمانی انجام می‌شود که یک گوشی بیشترین تشعشع سیگنال رادیویی را ساطع می‌کند.

همچنین این آزمایش در میزان امواج موبایل متفاوت و فرکانس‌های مختلفی که یک گوشی هوشمند از آن پشتیبانی می‌کند، صورت پذیرفته و با این کار، بدترین وضعیت یک گوشی تلفن همراه در حالت‌ها و فرکانس‌های مختلف آزمایش می‌گردد .

نحوه اطلاع از پارامتر SAR گوشی‌ های هوشمند

کدام گوشی‌ها کمترین تشعشع را دارند؟ برای فهمیدن میزان SAR یک گوشی هوشمند می‌توان به وب‌سایت سازنده آن مراجعه کرد. برای مثال سامسونگ دو روش مختلف برای اطلاع از مقدار SAR گوشی های خود معرفی کرده است.

در روش اول کاربران می‌توانند از با استفاده از کد دستوری #07#* از این مقادیر اطلاع یابند. همچنین می‌توان با مراجعه به وب‌سایت پشتیبانی سامسونگ و وارد کردن شماره مدل دستگاه خود از مقادیر SAR گوشی خود مطلع شد.

علاوه بر این برای سهولت کار و دسترسی آسان کاربران به این اعداد ارقام، در ادامه سعی شده لیستی از مقادیر SAR گوشی‌های هوشمند موجود در بازار جمع‌آوری و خدمت شما عزیزان شهر سخت‌افزار ارائه شود. در این صورت می‌توانید میزان تشعشعات گوشی موبایل خود را به راحتی بدانید.

منبع: https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/